Przegląd
Jedno konto Storeep może należeć do wielu sklepów: sklepów, które utworzyłeś, oraz sklepów, do których właściciel zaprosił Cię jako pracownika. Każdy sklep ma własne produkty, zamówienia, klientów, ustawienia, portfel, plan i pracowników. Posiadanie kilku sklepów nic dodatkowo nie kosztuje: każdy zaczyna na darmowym planie Starter i płaci tylko za własny plan i opłaty.
Przełączanie sklepów z menu konta
- Otwórz menu konta (ikona użytkownika w prawym górnym rogu).
- Twoje sklepy są wymienione na górze. Kliknij nazwę sklepu, aby się na niego przełączyć.
Sklep, w którym jesteś, jest wyszarzony, więc zawsze wiesz, gdzie jesteś. Menu pokazuje do 20 sklepów. Pod listą znajdziesz Wszystkie sklepy, plan bieżącego sklepu, Zarządzaj kontem, Powiadomienia i Wyloguj się.
Strona Wszystkie sklepy
Otwórz Wszystkie sklepy z menu konta. Każdy wiersz pokazuje:
- Nazwę sklepu.
- Jego domenę podstawową: darmowy adres storeep.com albo Twoją własną domenę, jeśli ustawiłeś ją jako podstawową.
- Etykietę planu: Starter, Basic, Pro, Master lub Business.
Kliknij wiersz, aby przełączyć się na ten sklep. Strona pokazuje do 100 sklepów.
Utwórz kolejny sklep
Na górze strony Wszystkie sklepy kliknij Dodaj nowy sklep i podaj nazwę sklepu, subdomenę i rynek podstawowy. Wszystkie pola opisuje artykuł Tworzenie sklepu. Jeśli któryś z Twoich sklepów ma nieopłacone opłaty, najpierw je spłać, inaczej nowy sklep zostanie odrzucony.
Dołącz do sklepu, do którego Cię zaproszono
Gdy właściciel Cię zaprosi, zaproszenie pojawia się na dole strony Wszystkie sklepy, z informacją, kto Cię zaprosił, nazwą sklepu i datą. Kliknij Akceptuj, aby dołączyć (sklep od razu pojawi się na Twojej liście), albo Odrzuć, aby je odrzucić.
Zaproszenia są dopasowywane do adresu e-mail, którym się logujesz. Jeśli go nie widzisz, poproś właściciela, aby sprawdził, czy użył dokładnie tego e-maila.
Zaproś własny zespół
Jako właściciel zapraszasz osoby w Ustawienia, Pracownicy i wybierasz sekcje, które każda osoba może otwierać. Pracownicy widzą w menu tylko te sekcje. Tylko właściciel może zarządzać planami i rozliczeniami, widzieć stronę System partnerski, kontaktować się ze wsparciem przez przycisk Wsparcie oraz usunąć sklep. Zobacz Pracownicy i uprawnienia.
Usunięcie sklepu
Aby zamknąć sklep na zawsze, zobacz Usuwanie sklepu. Aby opuścić sklep należący do kogoś innego, poproś właściciela, aby usunął Cię z listy pracowników.